AMLSSA

رابطة طلاب علوم المختبرات الطبية بجامعة الزعيم الأزهري


    normal ranges

    شاطر
    avatar
    sadroo
    المدير العام
    المدير العام

    الجنس : ذكر
    الدفعة : 13
    عدد المساهمات : 145

    normal ranges

    مُساهمة من طرف sadroo في الثلاثاء 15 ديسمبر 2009, 2:53 am


    حبيت أقدم ليكم معلومات عن القيم الطبيعية للفحوصات بقسم الكيمياء السريرية
    normal values

    Chemistry Tests Aspartate Aminotransferase (AST) 5-35 U/L
    Alanine Aminotransferase (ALT) 7-56 U/L
    Albumin 3.5-5.2 g/L
    Alkaline Phosphatase (ALP) 38-126 U/L
    Alpha-Fetoprotein (AFP), serum 0-44 ng/mL
    Amylase 30-110 U/L
    Anti-Streptolysin O Test (ASO) <250 U/mL (school age)
    <125 U/mL (adult)
    Bicarbonate 22-26 mEq/L
    Bilirubin, direct <0.3 mg/dL
    Bilirubin, total 0.2-1.3 mg/dL
    Calcium 8.4-10.2 mg/dL
    Cholesterol 120-200 mg/dL
    Creatinine 0.5-1.4 mg/dL
    Gamma-Glutamyltransferase (GGT) 8-78 U/L
    Glucose 65-110 mg/dL
    Lipase 7-59 U/L
    Phosphorous 2.4-4.5 mg/dL
    Potassium 3.6-5.0 mEq/L
    Sodium 135-145 mEq/L
    Total Protein 6.3-8.2 g/dL
    Triglyceride 50-199 mg/dL
    Uric Acid 3.5-8.5 mg/dL
    Urea Nitrogen (BUN) 7-21 mg/dL

    Cardiac Tests Total CK 38-120 ng/mL
    CK-MB 0-3 ng/mL
    CK index 0-3
    Troponin <0.4 ng/mL

    Blood Gas pH 7.34-7.44
    pCO2 35-45 mmHg
    pO2 75-100 mmHg
    HCO3 22-26 mEq/L

    Urinalysis
    Specific gravity 1.002-1.030
    pH 5-7
    Protein negative-trace
    Glucose negative
    Ketones negative
    Bilirubin negative
    Blood negative
    Nitrite negative
    Leukocyte esterase negative
    Urobilinogen 0.2-1.0 Ehr U/dL
    Microscopic
    RBCs
    WBCs
    RBC casts 0-2/HPF
    0-2/HPF
    0/HPF

    Cerebrospinal fluid (CSF) Glucose 40-70 mg/dL
    Protein 15-45 mg/dL
    RBCs 0/µL
    WBCs 0-3/µL

    Thyroid T3-total 60-181 ng/mL
    T4-free 0.8-1.5 ng/dL
    T4-total 5.5-12.3 ng/mL
    Thyroxine-Binding Globulin (TBG) 12-30 mg/L
    Tyroid-Stimulating Hormone (TSH) 0.4-4.5 µU/mL

    Other Endocrine 17-Hydroxycorticosteroids (17-OHCS) <4 mg/day
    Adrenocorticotrophic Hormone (ACTH) 20-100 pg/mL
    Beta-Human Chorionic Gonadotropin
    (Beta-HCG) <5 mU/mL (Male, non-pregnant Female)
    CA 19-9 <40 U/mL
    Prolactin 0-14 ng/mL

    Miscellaneous
    Rheumatoid Factor <30 IU/mL
    Prostatic Specific Antigen (PSA) 0-4 ng/mL

    دمتم بود
    avatar
    sansabilla
    عضو نشيط جدا
    عضو نشيط جدا

    مشرف قسم : الأدب والشعر
    الجنس : انثى
    الدفعة : 14
    عدد المساهمات : 107

    رد: normal ranges

    مُساهمة من طرف sansabilla في الثلاثاء 15 ديسمبر 2009, 4:24 am

    وااااااااااااااو شكرا جزيلا
    والله لما لقيت الموضوع حسيت كأني لقيت مغارة علي بابا هههههه
    بالجد انا من زمان نفسي اجمع كل normal rangeفي المختبرات وانت كدا قطعت لي نص المسافة
    شكرا ما قصرت تاعب نفسك معانا وكمان بالابجدية
    تــــــــــــــــــــسلــم
    avatar
    nosha.99
    عضو جديد

    الجنس : انثى
    الدفعة : 2
    عدد المساهمات : 4

    رد: normal ranges

    مُساهمة من طرف nosha.99 في الجمعة 24 ديسمبر 2010, 9:43 pm

    مشكووووووووووووور ع الموضوع

    تقبلوا تحياتي

      مواضيع مماثلة

      -

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس 23 نوفمبر 2017, 6:09 am